image image image image image
Kapellets hage passer fint til alle slags selskap. Her kan vi dekke til opptil 80 gjester
2002 Kapellet som ble vigslet av biskop Olav Skjevesland
I alle tømmerhyttene er det muligheter for overnatting, kick-off, badstu o.l.
De utsmykkede toalettene skaper en spesiell stemning rundt bordet
Amfiet kan brukes til teateroppsetninger, konserter og kulturkvelder etc.

Juletrær

Juletrær

Hvert eneste år, de to siste lørdagene for jul, mellom kl. 10.00 - 16.00, holder vi åpen gård med selvhogst av juletrær. Disse to dagene kaller vi for "Den store juletredagen" eller "Familenes juletredag."

Mange har gjort det til en tradisjon å hente juletreet sitt hos oss en av disse lørdagene. Noen velger å avtale tid for juletrehogst andre dager, f. eks "hogst i mørket" sammen med venner.

"Den store juletredagen" åpnes både innhus, stall og fjøsgalleri. Bålet tennes og pølsene grilles. Det er salgsutstilling i innhus og fjøsgalleri med produkter som varierer fra år til år.

I juletre skogen vår finner du fire forskjellige sorter edelgran: Nordmannsgran, Koreaedelgran, Nobelgran og Fjelledelgran.

Trærne blir omsorgsfullt stelt fra de plantes ut 15 cm lange, til de etter 7-10 år er klare for hogst.


Se film fra Juletredagen i 1998 her:

 

Litt om de forskjellige edelgransortene:

Edelgranslekten (Abies) omfatter ca. 40 arter. Alle artene av edelgran har holdbart bar. Grunnen er at nålene ikke har bladputer, men sitter enkeltvis direkte på skuddet. Nålene til edelgran er lengre, mykere og mindre spisse enn hos vanlig gran.

I Norge er edelgran mer utsatt for frost enn vanlig gran. Både vinterfrost og vårfrost. De ulike edelgrantypene har ulik toleranse overfor frost, og også ulike krav til jordsmonn. Det er derfor viktig å velge rett type på rett sted. Også innen den enkelte art kan det være store variasjon.

FJELLEDELGRAN (Abies lasiocarpa)

Vokser naturlig i fjellområdene i vestlige del av Nord- Amerika. Treet har en blågrønn fargetone og er tett, regelmessig og slankt.

KOREAEDELGRAN (Abies koreana)

Stammer fra sydlige fjellstrøk i Korea. Den kommer tidlig med kongler. Er du heldig, kan du finne en koreaedelgran dørgende full av kongler. Ferdig pyntet! Treet er tett og slankt.

NORDMANNSGRAN (Abies normanniana)

Hører hjemme i fjellene omkring Svartehavets østlige og nordøstlige del (i Sovjetunionen og Tyrkia).

Dette er den vanligste av edelgranene som selges som juletrær i Norge.

Treet har nåler med blank, mørkegrønn overside. Treet vokser med regelmessige grenkranser, en for hvert år. De fleste artene blir naturlig brede, dersom de ikke klippes og formes.

NOBELEDELGRAN. også kalt NOBELGRAN (Abies procera)

Har sitt naturlige utbredelsesområde i statene Washington og Oregon i vestlige USA, samt i et mindre område nord i California.

Treet har blågrønn farge og lubne skudd. Knoppene skades lett av vinterfrost.  Dette medfører at andelen symmetrisk pene trær blir liten. Brukes derfor mest til å klippe pyntegrønt av.


 

Hva skjer på Lindland Natur

Omvisning på Lindland Natur

Omvisning på Lindland Natur
Vandring og Omvisning   Lindland Skogskapell   på...
Les hele historien
Design: Promotek |  Redaktør: May-Brit Blesvik