image image image image image
Kapellets hage passer fint til alle slags selskap. Her kan vi dekke til opptil 80 gjester
2002 Kapellet som ble vigslet av biskop Olav Skjevesland
I alle tømmerhyttene er det muligheter for overnatting, kick-off, badstu o.l.
De utsmykkede toalettene skaper en spesiell stemning rundt bordet
Amfiet kan brukes til teateroppsetninger, konserter og kulturkvelder etc.

2002 Skogskapell vigslet for trette livsvandrere

Skogskapell vigslet for trette livsvandrere

2002_08_12_LITE_KAPELL

LITE KAPELL: Sogneprest i Risør, Per Oscar Berg (f.v.), biskop Olav Skjevesland, generalsekretær Ole-Magnus Olavsrud i Navigatørene og kapellan i Risør, Rolf Martin Synnes, deltok under vigslingen av Lindland skogskapell i går ettermiddag.  FOTO: stein bay stvrvold

Lindland skogskapell ble søndag vigslet til kirkelig bruk. Agder biskop Olav Skjevesland foretok den høytide­lige handlingen mens regnet ramlet ned. 120 fremmøtte presset seg sammen under en presen­ning.

2002 08 12 - Agderposten Stein Bay Styrvold Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen 92026196

RISØR: Lindland skogskapell ble søndag vigslet til kirkelig bruk. Agder biskop Olav Skjevesland foretok den høytide­lige handlingen mens regnet ramlet ned. 120 fremmøtte presset seg sammen under en presen­ning.

Det var for rundt ti år siden at Erik Lindland fikk ideen til å bygge et kapell. I løpet av tre-fire år har han og kona Hjør­dis reist et Gudshus som er enestående i Norge. Bruken av symbolikk relatert til kjer­nen i det kristne budskapet er dyp og omfattende.

Det kanskje mest særegne er en gapestokk av stein med nylaget halslenke ved siden av kapellet. Ingen skal settes i gapestokken. På steinen er følgende ord hogd inn: «og så gikk de bort en etter en, de eldste først» fra skriftstedet om kvinnen som ble grepet i hor og skulle steines. Jesus grep inn og sa at den som er ren kan kaste den første stein.

Symbolikken er klar. Gape­stokken blir stående tom.

Erik Lindland forteller at ka­pellet og alt rundt det har ut­gangspunkt i skriftstedet hvor det står at «den stein som bygningsmennene vra­ket, er blitt hjørnestein, Kris­tus». Det startet da en venn tok kontakt med Lindland.

Et stille sted

- En kamerat kjente behov for å få et stille sted å gå til. Jeg elsker å bygge med gamle ting da jeg er kreativ med hendene. Så skylder jeg Gud utrolig mye fordi han alltid har vært god mot meg og gitt meg i overflod mer på tross av enn på grunn av meg, sier Erik Lindland.

Ideen var født og i går kunne et, om ikke helt ferdig, kapell vigsles og tas i bruk til guds­tjeneste og kirkeli­ge handlinger. Tross kraftig regn ble programmet gjennomført med skriftlesing, bønn og tale. Heidi Lind­land deltok med solosang og Inger Jo­hanne Berg spilte fløyte.

Biskop Skjevesland talte om de to sønnene som ble bedt om å arbeide i vingården av sin far. Den ene sa nei, men gikk likevel. Den andre sa ja, men gikk ikke

Søppel og sykkel

- La oss prøve oss selv mot disse brødrene. Vi blir bedt om å gå ut med søpla, svarer ja, men gjør det ikke. Gutten blir bedt om å sette inn syk­kelen, men far må likevel gå ut. Kristendom er å tro, ikke på hva som helst, men å tro på Jesus, sa biskopen og under­streket at ingen trenger å stå ved sitt nei om en er ung eller gammel. Etter talen var det bønn etter vigselsritualet.

- Når dette kapell nå er tatt i bruk ved ord og bønn, vigsles det til Guds ære. Fred være med dette hus og alle dem som går ut og inn av dette ka­pell, sa biskopen av­slutningsvis.

Imponert biskop

Skjævesland er imponert over hva familien Lindland har klart å bygge her på ste­det.

- Dette vil være et stille skog­skapell hvor mennesker kan søke Gud og finne fred. Det imøtekommer et behov i ti­den til å komme avsides i still­het.

Og de som kommer hit for å søke stillhet, ro, meditasjon og Guds nærvær, vil bli fylt av mange tanker. Det kunstne­riske med all symbolikk set­ter tankene i sving. Det aller meste av det en finner på det­te sted, er ting som på en eller annen måte er vraket. Som det ikke er bruk for mer. Men den fantasifulle Erik Lind­land klarer å bruke det meste. Det lille orgelet er det minste, enkleste og simpleste han kunne finne.

2002_08_12_Kapellet

Erik Lindland er egentlig tannlege, men også kunstner. Glassmosaikken i kapellet, de mange skulpturene og kirkens små og praktiske løsninger, er hans ideer.

2002_08_12_Dette_vil_vre_et_stille_skogskapell

Dette Vil være et stille skogskapell hvor mennesker kan søke Gud og finne fred. Olav Skjevesland. Biskop

2002_08_12_Kapell_byggere

KAPELL-BYGGERE: Det er ekteparet Hjørdis og Erik Lindland som står bak byggingen av Lindland skogskapell

2002_08_12_Biskop

Biskop Olav Skjevesland og Inger Johanne Berg far så vidt plass ved siden av hver­andre i den lille kirkedøra. Men det som fremstår som lite, kan også være stort.

 

Hva skjer på Lindland Natur

Omvisning på Lindland Natur

Omvisning på Lindland Natur
Vandring og Omvisning   Lindland Skogskapell   på...
Les hele historien
Design: Promotek |  Redaktør: May-Brit Blesvik